Interessante links

Interessante links

Alle klassen:

www.kinderplezier.com  is een soort portaalsite, vol taal-en rekenspelletjes (scroll naar leerzaam links onderaan in de browser)

Op www.rekenweb.nl  bij spelletjes  kan je leuke oefeningen vinden. Bij elk spel vind je steeds voor welke leeftijdsgroep het is (groep 3 en 4= 1ste en 2de leerjaar) en wat de bedoeling van het spel is.

www.allestelt.nl/allestelt Ook bij alles telt  kan je leuke oefeningen vinden om te rekenen.

(Opmerking: sommige kinderen haken af wanneer ze oefeningen moeten maken tegen tijd. Splitsen of tellen of Memory is v.b. niet tegen de tijd. Je kan steeds een blok hoger gaan om de moeilijkheidsgraad op te drijven.) 

www.tuxpaint.org/features/?lang=nl  is freeware van een heel leuk computertekenprogramma voor kinderen, alle leeftijden! (links in de browser zie je 'Afhalen' staan, voor een gratis download van het programma, eveneens
links bij 'Gallery' kan je een aantal door kinderen gemaakte kunstwerken bewonderen)

www.onlineklas.nl met taal- en rekenspelen (maal- en deeltafels oefenen, werkwoorden oefenen, snel leren typen, kindersudoku’s, … .)

www.netwijs.nl/zoek.asp (zoekmachine voor lager onderwijs met links naar door de ontwerpers nagekeken sites)

www.spelletjesplein.nl (vol met informatieve spelen en met “Browse Aloud”, waarbij teksten op de site worden voorgelezen)

www.zwijsen.nl/zwijsen/show/id=198046/closemenu=true (click op makkelijk lezen - dyslexie, voor kinderen met leesproblemen)

http://www.woordkasteel.com/ is fantastische freeware om kinderen op een leuke manier spelling en rekenen te laten oefenen (heb je extra uitleg nodig bij de installatie en/of het gebruik ervan, vraag gerust hulp aan de zorgleekrachten)

Kleuters: 

www.bobo.nl (spelletjes voor beginnend lezen, rekenen, muziek en tekenen)

Eerste graad: 

www.schooltv.nl/leesdas/index.htm (om te leren lezen)

www.dyslexieoefeningen.nl voor taaloefeningen (klank-letterkoppelingen)

Vanaf tweede leerjaar: 

www.onlineklas.nl/flash/Tafels%20oefenen.html of www.onlineklas.nl/tafeldiploma/tafeldiploma.html (speciaal om de maaltafels te oefenen)

Tweede graad:

http://users.skynet.be/thiran/rekentaal/blaadjes/oefencijferen.htm (voor oefeningen i.v.m. cijferen, je kan ook de antwoorden genereren)

http://users.skynet.be/thiran/rekentaal/dictee/dictee.htm (hiervoor heb je wel boxen nodig, dan kan je online dictees maken)

Voor bollebozen:

www.plastelina.net (voor denkspelen)

Voor mama’s en papa’s en babysitters:

www.sommenmaker.nl (Om zelf oefeningen voor sommen en tafels  te genereren, met de antwoorden erbij. Alleen de lay-out laat een beetje te wensen over, maar dit is gemakkelijk te verhelpen door het gegenereerde in een Excell-sheet te plakken.)

http://users.skynet.be/thiran/rekentaal/masterform.htm (Voor oefeningen i.v.m. hoofdrekenen, cijferen, maal- en deeltafels, splitsingen, enz! Je kan ook de antwoorden genereren.)